Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A 25*35 cm-es tepsit kibéleljük sütőpapírral vagy kivajazzuk és lisztezzük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A piskótához az egész tojásokat a cukorral kb 10 perc alatt jól kihabosítjuk, majd belekeverjük az olajat. Hozzáadjuk a mákot, beleszitáljuk a lisztet és a sütőport, majd kézi habverővel vagy spatulával beleforgatjuk óvatosan. A masszát az előkészített tepsibe simítjuk és […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2021.06.21.

Tészta

Krém

Elkészítése

A 25*35 cm-es tepsit kibéleljük sütőpapírral vagy kivajazzuk és lisztezzük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A piskótához az egész tojásokat a cukorral kb 10 perc alatt jól kihabosítjuk, majd belekeverjük az olajat. Hozzáadjuk a mákot, beleszitáljuk a lisztet és a sütőport, majd kézi habverővel vagy spatulával beleforgatjuk óvatosan.

A masszát az előkészített tepsibe simítjuk és 15-20 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.

A krémhez a zselatint kevés vízbe áztatjuk és hagyjuk megduzzadni.

A tejfölhöz hozzáadjuk a cukrot, citrom héját és a levét, majd alaposan elkeverjük. A zselatint mikróban felolvasztjuk. A tejfölkrémből keveset a zselatinhoz keverünk, majd az egészet visszaöntjük a krémhez és gyorsa mozdulatokkal beledolgozzuk. Hozzáöntjük a jól behűtött tejszínt és keményre felverjük az egészet.

A piskótát visszatesszük a tepsibe vagy egy állítható sütikeretet teszünk köré és rásimítjuk a krémet, majd néhány órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap szeleteljük és ízlés szerint díszítjük (mi most tejszínhabbal és gyümölcsökkel).

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is