Elkészítése
Szitáljuk egy tálba a lisztet a sütőporral, ezután morzsoljuk el benne a vajat és a zsírt.
Közben az élesztőt futtassuk fel a porcukros, langyosra melegített tejben.
A morzsás tésztához keverjük hozzá a cukrot, a citrom lereszelt héját, végül pedig dolgozzuk közepesen lágy tésztává az élesztős tejjel.
Tegyük egy tálba, majd meleg helyen pihentessük 30 percig.
A töltelékhez keverjük össze a darált mákot a lekvárral és a citrom reszelt héjával. A fehérjét a cukorral verjük habbá és forgassuk a mákhoz.
A megkelt tésztát finoman gyúrjuk át, majd felezzük el és 2 bucit formázzunk a tésztákból.
Mindkét tésztát nyújtsuk kör alakúra. Az egyikre kenjük rá egyenletesen a tölteléket, majd tegyük a másik lapot is, végül vágjuk 8 cikkre. A cikkeket hosszában kissé húzgáljuk meg, így több lesz a tekerés benne, majd a szélesebbik felétől tekerjük fel.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk és tojássárgájával lekenjük a kifliket.
190 fokra bekapcsoljuk a sütőt, majd a még hideg sütőbe toljuk a tepsit. Ahogy melegszik, úgy még szépen kel a kifli. Kb 30 perc alatt megsütjük.


