Elkészítése
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy vajazott, lisztezett kb 25*35 cm-es tepsibe terítjük úgy, hogy pereme is legyen.
Elkészítjük a tölteléket: a tejet a cukrokkal elkeverjük, majd hozzáöntjük a mákot és lassú tűzön összemelegítjük. Kevés tejben simára keverjük a lisztet, majd a mákhoz öntve folytonos keverés közben besűrítjük. Kicsit hűtjük, majd hozzákeverjük a vajat és a tejfölt. Alaposan elkeverjük, majd ráöntjük a tésztára.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 45 percig sütjük.
Közben összeállítjuk a mázat: a tojássárgákat kikeverjük a porcukorral, majd a tejföllel. A fehérjéket habbá verjük és óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a sárgába.
Visszatoljuk még kb 15 percre a sütőbe.
Teljesen kihűlve szeleteljük.









