Elkészítése
A vajat habosra keverjük a porcukorral, egy csipet sóval, a vaníliapéppel, a tojással és a reszelt narancshéjjal. Beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a mákot, majd az egészet összegyúrjuk. A tésztát fóliába csomagoljuk, és hűtőszekrényben egy éjszakán át pihentetjük.
Másnap a tésztát 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, formákat szúrunk ki belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Előmelegített sütőben, 180 fokon 15-18 percig sütjük. Miután kihűlt, lekvárral összeragasztjuk a formákat, és csokoládéval díszítjük őket.
A kiflik készítéséhez a tésztából 25 cm hosszú rudakat sodrunk, majd ezeket 1 cm-es szeletekre vágjuk. A szeletekből vékony, kisujjnyi rudakat formázunk, a végeiket elkeskenyítve, kifli alakúra hajlítjuk. A kifliket sütőpapírral bélelt sütőlapokra helyezzük, és fél órára hidegre tesszük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és 15-18 perc alatt készre sütjük a kifliket.
A kihűlt kiflik két végét olvasztott csokoládéba mártjuk, majd rácsra helyezve hagyjuk megdermedni.
Jó étvágyat kívánunk!
