Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mákos-vaníliás kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Mákos lapokhoz

  • 8 tojásfehérje
  • 2 evőkanál víz (hideg )
  • 10 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál darált mák
  • 6 evőkanál darálatlan mák
  • 6 evőkanál finomliszt

Hablaphoz

  • 4 tojásfehérje
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 3,5 evőkanál olaj

A vanília krémhez

  • 10 tojássárgája
  • 9 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 darab vaníliarúd
  • 700 ml tej
  • 300 g vaj

Díszítéshez

  • 60 g fehércsokoládé forgács

Elkészítése

Mákos lap:

4 fehérjét felverjük 1 evőkanál vízzel, egy csipet sóval és 5 ek cukorral cukorral kemény habbá. Ezután hozzáadunk 3-3-3 evőkanál darált és darálatlan mákot, majd a lisztet.

Sűtőpapírral bélelt 25*37 cm-es tepsibe simítjuk a masszát és elömelegitett sűtöben 180 fokon 10-12 perc alatt készre sütjük.

A maradék alapanyagokból sütünk még egy mákos lapot.

Hablap:

A tojások fehérjét felverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat és ovatosan összekeverjük, majd a lisztet is hozzászitáljuk és beleforgatjuk.

Ugyanolyan módon, mint a mákos lapokat megsütjük ugyanabban a tepsiben.

Krém:

A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hazzáadjuk a pudingporokat és a vanília kikapart magjait, majd lassanként a tejjel felöntjük és homogénre keverjük. Sűrűre fözzűk állandó keverés mellett, majd kihűtjük.

A puha vajat habosra keverjük, majd óvatosan egy-egy kanálnyi pudingot adunk hozzá vigyázva, hogy a krém ne csapódjon ki, majd az egészet alaposan összedolgozzuk.

A krémet három részre osztjuk.

Összeállítás:

Alulra leteszünk egy mákos lapot, erre rákenjük egyenletesen a krém egyharmadát, következik a hablap, újabb adag krém, majd a másik mákos lap és végül a maradék krém. A tetejére szórjuk a csokiforgácsot.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/makos-vanilias-kocka/