Elkészítése
Tészta:
Az élesztőt a langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk.
A sütőporos lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a cukrot, a tojást, a sót és jól összedolgozzuk.
A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk és kinyújtjuk a lapokat 20*30 cm-esre.
Összeállítás:
Egy kivajazott, kilisztezett tepsi (20*30 cm) aljára simítjuk az egyik lapot és megkenjük bőségesen lekvárral, majd a cukros-mákos keverék felével megszórjuk a lekvárt, erre megy a második tészta, újra lekvár és újra mák, végül a harmadik kinyújtott tészta.
Sütés:
Félretesszük és 1 órán át kelesztjük szobahőmérsékleten. Tetejét villával megszurkáljuk és 180 fokon világos barnára sütjük. Ha kihűlt, bevonjuk csokimázzal.
A mázhoz a csokit apró darabokra törve hőálló tálba tesszük, majd gőz fölött egy evőkanál olajat hozzáadva felolvasztjuk.









