Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zserbók

Mákos zserbó

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta: Az élesztőt a langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk. A sütőporos lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a cukrot, a tojást, a sót és jól összedolgozzuk. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk és kinyújtjuk a lapokat 20*30 cm-esre. Összeállítás: Egy kivajazott, kilisztezett tepsi (20*30 cm) aljára simítjuk az egyik lapot és megkenjük […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2018.11.19.

Tészta

Töltelék

Csokimáz

Elkészítése

Tészta:

Az élesztőt a langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk.

A sütőporos lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a cukrot, a tojást, a sót és jól összedolgozzuk.

A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk és kinyújtjuk a lapokat 20*30 cm-esre.

Összeállítás:

Egy kivajazott, kilisztezett tepsi (20*30 cm) aljára simítjuk az egyik lapot és megkenjük bőségesen lekvárral, majd a cukros-mákos keverék felével megszórjuk a lekvárt, erre megy a második tészta, újra lekvár és újra mák, végül a harmadik kinyújtott tészta.

Sütés:

Félretesszük és 1 órán át kelesztjük szobahőmérsékleten. Tetejét villával megszurkáljuk és 180 fokon világos barnára sütjük. Ha kihűlt, bevonjuk csokimázzal.

A mázhoz a csokit apró darabokra törve hőálló tálba tesszük, majd gőz fölött egy evőkanál olajat hozzáadva felolvasztjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is