Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mákosés diós bejgli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 800 g sima liszt
  • 600 g margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1⁄4 tk só
  • 3 ek porcukor
  • 3 tojássárgája
  • 1 citrom reszelt héja
  • 200 ml tejföl

Töltelék:

  • 400 g darált mák
  • 400 g darált dió
  • 800 g porcukor
  • 2 citrom reszelt héja
  • 3 ek meggylekvár
  • 3 ek baracklekvár
  • 2 ek vaníliás cukor

Lekenéshez:

  • 1 tojássárgája


Elkészítése:

A tészta készítése: a lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a sütőport, sót, porcukrot, tojássárgákat, vaníliás cukrot, tejfölt és a citrom reszelt héját. Alaposan összegyúrjuk majd lisztezett deszkán 4 egyforma részre vágjuk. Letakarva fél órát pihentetjük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket.

A darált dióhoz hozzáadunk 400 g cukrot, 1 citrom reszelt héját, 3 evőkanál baracklekvárt, 1 evőkanál vaníliás cukrot és alaposan összekeverjük.

A darált mákhoz hozzáadunk 400 g cukrot, 1 citrom reszelt héját, 3 evőkanál meggylekvárt, 1 evőkanál vaníliás cukrot és alaposan összekeverjük.

Az első tésztát kinyújtjuk és megtöltjük a mákos töltelék felével és kicsit rányomkodjuk tenyerünkkel. Feltekerjük és papírral bélelt tepsire rakjuk. Így készítjük el mind a 4 tésztát.

Ezután 3-4 órán át hideg helyen pihentetjük, majd bekapcsoljuk a sütőt. A bejgliket lekenjük tojássárgával és 10 percet pihentetjük. Megbökdössük villával vagy hústűvel és a 180 °C sütőben 40-50 perc alatt megsütjük (tűpróba). A tepsiben hagyjuk kihűlni (legjobb egy éjszakát).

[box style=”info”]https://www.youtube.com/watch?v=HtXQxrTtUPU[/box]

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/makoses-dios-bejgli/