Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A mákosgubához: 10 db kifli 1 liter tej 10 dkg vaj + 1 ek a kenéshez 3 db tojássárgája 2 csomag vaníliás cukor 10 dkg cukor 15 dkg darált mák 5 dkg mazsola 1 kk őrölt szegfűszeg 1 db citrom reszelt héja A krémhez: 4 db tojássárgája 1 csomag vaníliás pudingpor kb 10 dkg […]

Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 adag
malmosszilvia
Beküldte: 2016.08.19.

Elkészítése

Hozzávalók:

A mákosgubához:

  • 10 db kifli
  • 1 liter tej
  • 10 dkg vaj + 1 ek a kenéshez
  • 3 db tojássárgája
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg darált mák
  • 5 dkg mazsola
  • 1 kk őrölt szegfűszeg
  • 1 db citrom reszelt héja

A krémhez:

  • 4 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • kb 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kk vanília aroma
  • 4 dl tej
  • 15 dkg vaj

A tetejére:

  • 3 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1-2 evőkanál porcukor
  • 1 ek mák a díszítéshez


Elkészítése:

Először elkészítjük a mákosgubát: az enyhén szikkadt kifliket felkarikázzuk. A mazsolát kevés vízbe áztatjuk. A tejet és a vajat összemelegítjük.

A tojássárgákat kikeverjük az 5 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a langyos vajas tejhez öntjük. Lassú tűzön egy kicsit besűrítjük.

A darált mákhoz hozzáadjuk a szegfűszeget, a citromhéjat és a cukor másik felét, majd összekeverjük. Egy nagy tálban a kiflikarikákra öntjük a tejet, egy szűrőn lecsepegtetjük, majd alaposan megszórjuk az ízesített mákkal, a lecsepegtetett mazsolával és jól összeforgatjuk.

Egy kapcsos tortaformát vajjal kikenünk és belenyomkodjuk a mákosgubát, majd 170 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.

A krémhez a tojássárgákat jól kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a vanília aromával és a pudingporral. Felforraljuk a tejet, amiből egy keveset merünk a tojássárgás krémhez, majd a többit is hozzáadjuk és sűrűre főzzük. Langyosra hűtjük és a vajjal jól kikeverjük.

Ezt a krémet simítjuk a szintén kihűlt mákosguba tetejére és néhány órára a hűtőbe tesszük. A tejszínhabot felverjük a porcukorral és a habfixálóval. (Ha nem cukrozott a tejszínhab, akkor természetesen több cukrot is adhatunk hozzá, hogy édesebb legyen.)

Egy habzsák segítségével tetszőlegesen díszítjük a torta tetejét és megszórjuk egy kevés mákkal, hogy még csodásabb legyen!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
malmosszilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is