Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Málna szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • késhegynyi sütőpor
  • 0,5 csomag  vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj

Krémhez

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 2,5 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 2,5 dl tejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 csomag habfixáló
  • 15 dkg málna
  • 2 teáskanál zselatin

Tetejére

  • 15 dkg málna
  • 1 csomag piros tortazselé

Elkészítése

A tészta alapanyagait összegyúrom és fél órát hűtőben tartom.

Ezután 2-3 mm vastagra nyújtva kikent tepsibe terítem, villával megszurkálom és 180 fokon megsütöm.

A krémhez a pudingport a tejjel és a cukorral sűrűre főzöm.

Ha kihűl, hozzákeverem az áttört málnát, a porcukorral és habfixálóval keményre vert tejszínhabot, végül pedig az 1dl vízben felolvasztott, majd langyosra hűlt zselatint.

A kihűlt tésztára kenem a krémet. A sütemény tetejére málnát rakok, amit leöntök tortazselével.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/malna-szelet/