Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A málnahabos roló könnyű, mutatós desszert, amely ropogós leveles tésztából és lágy gyümölcsös habból készül. A málnás töltelék friss, savanykás íze remekül illik az édes, ropogós tésztához.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.09.09.

Hozzávalók

Elkészítése

Tészta elkészítése

A leveles tésztát kiolvasztjuk, majd lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, kb. 30–35 cm hosszúságban. A tésztából 2–3 cm széles csíkokat vágunk, megkenjük tojássárgájával, majd habroló csövekre tekerjük. Előmelegített sütőben, 180 fokon aranyszínűre sütjük. A megsült rolókat hagyjuk kihűlni.

Málnahab elkészítése

A tojásfehérjéket a cukorral és az átpasszírozott málnával gőz felett kemény habbá verjük. A kész habot habzsákba töltjük, és a rolók belsejét megtöltjük vele.

Tálalás

A megtöltött rolókat porcukorral meghintve kínáljuk.

Tipp

A málnahabot más bogyós gyümölccsel, például szederrel vagy ribizlivel is elkészíthetjük. Ha intenzívebb színt szeretnénk, kevés málnaszörpöt is keverhetünk a habba.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is