Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Málnahabos roló recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 db tojásfehérje
  • 1 db tojássárgája
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg málna

Elkészítése

Tészta elkészítése

A leveles tésztát kiolvasztjuk, majd lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, kb. 30–35 cm hosszúságban. A tésztából 2–3 cm széles csíkokat vágunk, megkenjük tojássárgájával, majd habroló csövekre tekerjük. Előmelegített sütőben, 180 fokon aranyszínűre sütjük. A megsült rolókat hagyjuk kihűlni.

Málnahab elkészítése

A tojásfehérjéket a cukorral és az átpasszírozott málnával gőz felett kemény habbá verjük. A kész habot habzsákba töltjük, és a rolók belsejét megtöltjük vele.

Tálalás

A megtöltött rolókat porcukorral meghintve kínáljuk.

Tipp

A málnahabot más bogyós gyümölccsel, például szederrel vagy ribizlivel is elkészíthetjük. Ha intenzívebb színt szeretnénk, kevés málnaszörpöt is keverhetünk a habba.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/malnahabos-habrolo/