Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Málnahabos piskóta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 5 tojás
  • 13 dkg kristálycukor
  • 10 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • csipet só

Krém

  • 40 gramm vaníliaízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 25 dkg friss málna

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipetnyi sóval elkezdjük felverni, közben fokozatosan hozzáöntjük a cukrot, majd egyesével a tojások sárgáját is beledolgozzuk, végül a citromhéjjal elkevert lisztet is beleforgatjuk óvatosan.

Egy 25*37 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük, a masszát beleöntjük és előmelegített sütőben, 180 fokon kb 20 perc alatt készre sütjük (tűpróbát végezzünk!).

A krémhez a pudingport cukorral összekeverjük, hozzáöntjük a tejet és alacsony hőfokon sűrű krémmé főzzük, majd hidegre hűtjük.

A megmosott málnát pürésítjük, sűrű szövésű szűrőn átszűrjük és a kihűtött pudinghoz keverjük. A habtejszínt kemény habbá verjük és a pudingos krémbe forgatjuk óvatosan.

A megsült, kihűlt piskótát keresztben kettévágjuk és megtöltjük a málnás krémmel. Annyi krémet félrerakunk, hogy a tetejét is be tudjuk vonni.

Tálaláskor kockákra szeletelve, ízlés szerint dekorálva kínáljuk!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/malnahabos-piskota/