Elkészítése
Hozzávalók:
- 150 gramm Zabfalatok keksz
- 5 dkg vaj
- 500 gramm mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 1 bourbon vaníliás cukor
- 3 evőkanál porcukor
- 1 citrom leve
- 500 gramm málna/áfonya vegyesen
- (1 zselatint is lehet a krémbe tenni, attól stabilabb lesz)
Elkészítése:
A vajat megolvasztottam, a kekszet pedig aprítóban megőröltem, majd összekevertem és egy kapcsos tortaforma aljára egyengettem.
A tejszínt felvertem habbá. Majd hozzákevertem a mascarponét, a porcukrot, a citrom levét és a vaníliás cukrot. Bár én nem tettem a krémhez zselatin, lehet, hogy kellett volna, főleg ilyen melegben.
A kekszes alapra rákanalaztam a krémet, és egy éjszakára hűtőbe tettem.
Tálaláskor a gyümölcsöket a torta tetejére szórtam és már fogyasztható is.

