Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Málnás-áfonyás sajttorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 150 gramm Zabfalatok keksz
  • 5 dkg vaj
  • 500 gramm mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 1 bourbon vaníliás cukor
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 citrom leve
  • 500 gramm málna/áfonya vegyesen
  • (1 zselatint is lehet a krémbe tenni, attól stabilabb lesz)


Elkészítése:

A vajat megolvasztottam, a kekszet pedig aprítóban megőröltem, majd összekevertem és egy kapcsos tortaforma aljára egyengettem.

A tejszínt felvertem habbá. Majd hozzákevertem a mascarponét, a porcukrot, a citrom levét és a vaníliás cukrot. Bár én nem tettem a krémhez zselatin, lehet, hogy kellett volna, főleg ilyen melegben.

A kekszes alapra rákanalaztam a krémet, és egy éjszakára hűtőbe tettem.

Tálaláskor a gyümölcsöket a torta tetejére szórtam és már fogyasztható is.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/malnas-afonyas-sajttorta/