Elkészítése
Hozzávalók:
- 35-40 dkg liszt
- 2 egész tojás
- 12 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- kb. 2 dl tej
- reszelt citromhéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kk sütőpor
- darabos csokoládé
- málna/málnalekvár
- muffin papír
Elkészítése:
A tojásokat a vajjal és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sütőporos lisztet és annyi tejet, hogy egy sűrű masszát kapjunk. Citromhéjjal ízesíthetjük még, hogy illatosabb legyen! Belekeverjük óvatosan a málnalekvárt, vagy a málnaszemeket, és a darabos csokoládét.
A sütőt előmelegítjük 180-200 fokra, és muffin papírral bélelt formákba adagoljuk. Nem kell teljesen a peremig, mert a sütőportól megnövekednek szép csúcsosra.Kb. 20-25 perc alatt (tűpróba) készre sütjük.
[box style=”info”]Ha még illatosabbra szeretnénk, kevés narancshéjat és egy kevés rum aromát is adhatunk hozzá. Eperrel, meggyel és egyéb, nem túl sok levet engedő gyümölcsökkel is elkészíthető.[/box]

