Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Málnás finomság recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskóta

  • 7 db tojás
  • 7 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál liszt

Krém

  • 0,5 kg málna
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 csomag tejszínízű pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 1 liter tej

Elkészítése

Az egész tojásokat a habverő üstjébe ütjük, hozzáadjuk a cukrot, és nagy fokozaton, körülbelül 10 perc alatt kemény habbá verjük. Ezután lazán beleforgatjuk a lisztet. Egy nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát egyenletesen belesimítjuk, majd 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A kész piskótát hagyjuk kihűlni, majd sűrűn kirakjuk málnaszemekkel.

A tejet a kétféle pudingporral és ízlés szerinti mennyiségű cukorral simára keverjük, majd kis lángon, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A még meleg pudingot a málnás piskótára öntjük, és teljesen kihűtjük.

A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd belereszeljük a csokoládét. A maradék tejben elkeverjük a pudingport, sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A kihűlt pudinghoz hozzákeverjük a margarinos krémet, és ezt a réteget a megszilárdult pudingos krém tetejére simítjuk.

Tetszés szerint díszítjük, majd szeleteljük és tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/malnas-finomsag/