Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 10 dkg porcukor
- 2 tojás
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet só
Krém:
- 3 tojássárgája
- 6 dkg cukor
- 2 ek liszt
- 3 dl tej
- 2 tk vanília aroma
Tetejére:
- kb 25-30 dkg málna
Elkészítése:
A formáim átmérője felül: 8,5 cm, alul: 3,5 cm.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd beletesszük a porcukrot, a sót, a vaníliás cukrot és az egész tojásokat. Az egészet tésztává gyúrjuk, majd folpackba csomagolva kb 30 percre betesszük a hűtőbe.
Míg a tészta pihen a hűtőben, addig elkészítjük a krémet: a tojássárgákat a cukorral, a vanília aromával és a liszttel simára keverjük, majd felöntjük a tejjel és alacsony hőfokon folytonos keveréssel besűrítjük. Ha már besűrűsödött félretesszük és időnként megkeverve kihűtjük.
A tésztából diónyi nagyságú golyókat formálunk, majd a sütőformába egyenletesen belenyomkodjuk (én az ujjaimat kicsit beliszteztem, mikor belenyomkodtam a tésztát). Előmelegített sütőben 180 fokon kb 15 percig sütjük (könnyedén kijön a sütőformából).
A kisült tésztát a kihűlt krémmel megtöltjük. A krém tetejére ráhelyezzük a málnát. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.