Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Málnás-krémes pohárdesszert recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 30-40 dkg málna
  • 3-4 ek porcukor
  • őrölt fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 10-15 dkg tejföl
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • porcukor


Elkészítése:

A málnát tegyük egy szűrőbe, és folyó víz alatt alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le.

Ezután óvatosan, nehogy a málnaszemek teljesen összetörjenek, keverjük össze a porcukorral, egy vaníliás cukorral, és ízlés szerint őrölt fahéjjal. Hagyjuk legalább fél óráig állni, hogy az ízek jól összeérjenek. (Közben óvatosan keverjük át.)

A mascarponét keverjük simára az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejföllel.

A poharakba kanalazzuk bele az ízesített, kissé összetört málnát a levével együtt. Ezután kanalazzuk rá a mascarponekrémet, majd tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek összeérjenek.

Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd díszítsük csokoládéforgáccsal, és úgy kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/malnas-kremes-pohardesszert/