Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Málnás-krémsajtos brownie recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
Brownie:
170 gr étcsokoládé (60-70%-os)

  • 120 gr vaj
  • 70 gr teljes kiőrlésű liszt / zabliszt
  • 110 gr nyírfacukor / eritritol
  • 3 tojás
  • vanília kivonat
  • 1 csipet só

Krémsajtos-málnás rész:

  • 250 gr natúr light krémsajt vagy light mascarpone
  • 60 gr nyírfacukor / eritritol
  • 1 tojás
  • vaníliakivonat
  • kb. 150 gr málna + 1 evőkanál nyírfacukor / eritritol


Elkészítése:

A vajat és a csokoládét felolvasztjuk, majd belekeverjük a nyírfacukrot és hagyjuk picit hűlni. Hozzáadjuk a vaníliakivonatot, és egyesével a tojásokat is, végül a lisztet, majd összekeverjük a tésztát. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát.

A málnát a nyírfacukorral összeturmixoljuk. A sajtkrémet a nyírfacukorral, a tojással és vaníliakivonattal simára keverjük.

A brownie-ra öntjük a krémsajtos keveréket, erre pedig rákanalazzuk az összeturmixolt málnát, és egy hurkapálca, villa vagy kés segítségével csíkokat húzunk bele, hogy szép márványos legyen a teteje.

170-180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-50 percig sütjük.

[box style=”info”]Ez egy egészségesebb változat, de ha valaki nem akar a kalória és a szénhidráttartalmon spórolni, nyugodtan készítheti sima fehér liszttel és cukorral. 🙂 Az elkészítés legnehezebb része, megvárni, hogy kihűljön a süti, mert csak akkor lehet szépen szeletelni.[/box]

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/malnas-kremsajtos-brownie/