Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Málnás lepény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 db tojás
  • 22 dkg cukor
  • 1 dl olaj
  • 2,5 dl tej
  • 1,5 csomag sütőpor
  • 1 nagy citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • 45 dkg liszt
  • kb. 70 dkg málna
Málnás lepény kép

Elkészítése

A tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük, majd lassan hozzáadjuk az olajat, és belereszeljük a megmosott citrom héját.

A lisztet elkeverjük a sütőporral és a fahéjjal, majd felváltva adagoljuk a tojásos masszához a tejjel együtt. Amikor a tészta egyneművé válik, óvatosan beleforgatjuk a megmosott és lecsepegtetett málnaszemeket.

Egy nagyméretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a tésztát, és előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 45 perc alatt, tűpróbáig sütjük.

Ha kész, porcukorral megszórva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/malnas-lepeny/