Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Málnás-mákos panna cotta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 dl zsíros tej
  • 3 dl habtejszín
  • fél vaníliarúd
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál darált mák
  • 1 csapott evőkanál zselatin
  • 40 dkg málna
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 púpos teáskanál zselatin


Elkészítése:

A tejet és a habtejszínt összeöntjük egy edényben. Hozzáadjuk a cukrot és a vaníliarúd kikapart magjait.

Lassú tűzön jól felmelegítjük, de nem forraljuk fel, majd levesszük a tűzről. A zselatint egy kis tálba tesszük, rámerünk egy keveset a meleg tejes-tejszínes keverékből, elkeverjük oldódásig, majd a többihez hozzáöntjük, átkeverjük.

égül a darált mákot is hozzáadjuk. Amikor langyosra hűlt az elkészült tejpuding, pohárkákba adagoljuk, és hűtőbe tesszük dermedni 4-5 órára legalább.

A tetejére málnazselét készítünk. Ehhez a málnát egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, és lassú tűzön melegíteni kezdjük.

Addig főzzük, míg kicsit össze nem esik. Ekkor a teáskanálnyi zselatint beleszórjuk, és oldódásig keverjük.

Langyosra hűtjük, majd elosztjuk a már megdermedt pohárkrémek tetején.

Néhány órára ismét hűtőbe tesszük az elkészült desszerteket fogyasztás előtt.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/malnas-makos-panna-cotta/