Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Málnás-marcipános süti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 0,5 csomag sütőpor

Krém

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 0,5 liter tej
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg marcipánmassza

Díszítés

  • 1 evőkanál natúr pisztácia
  • 20 dkg friss málna

Elkészítése

Piskóta elkészítése

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, az étkezési keményítőt és a sütőport. Az egészet sima tésztává dolgozzuk, és egy közepes méretű tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A kész piskótát kettévágjuk.

Krém elkészítése

A pudingport a tejjel sűrű krémmé főzzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A mascarponét a porcukorral, a vaníliás cukorral és az összemorzsolt marcipánnal simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a kihűlt pudingot, és egynemű krémet készítünk belőle.

Összeállítás

Az alsó piskótalapot megkenjük a krém felével, majd rátesszük a másik lapot, és a tetejét is megkenjük a maradék krémmel. A süteményt friss málnaszemekkel díszítjük, majd megszórjuk aprított pisztáciával. Ha szeretnénk, körben babapiskótával is kirakhatjuk, így még mutatósabb lesz. A süteményt hűtőben pihentetjük, majd kockára vágva kínáljuk.

Tipp

Ha intenzívebb marcipán ízt szeretnénk, a krémhez keverhetünk pár csepp mandulaaromát is. A málnát idényen kívül fagyasztott formában is használhatjuk, de ilyenkor érdemes lecsöpögtetni, hogy ne áztassa el a süteményt.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/malnas-marcipanos-suti/