Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 15 dkg liszt 8 dkg vaj 4 dkg porcukor csipet só 1 tojás sárgája Töltelék: 25 dkg krémsajt 2 tojássárgája 4 dkg porcukor 1 cs vaníliás cukor 1 citrom reszelt héja 3 tojásfehérje 15 dkg málna + a díszítéshez mandulaforgács a tetejére Elkészítése: A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva 30 […]

Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
4 adag
Beküldte: 2016.04.23.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 15 dkg liszt
  • 8 dkg vaj
  • 4 dkg porcukor
  • csipet só
  • 1 tojás sárgája

Töltelék:

  • 25 dkg krémsajt
  • 2 tojássárgája
  • 4 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 tojásfehérje
  • 15 dkg málna + a díszítéshez
  • mandulaforgács a tetejére


Elkészítése:

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük.

Kivajazunk egy 18 cm-es kapcsos tortaformát és kibéleljük a kinyújtott tésztával úgy, hogy kb 4 cm-es pereme is legyen.

Kibéleljük sütőpapírral és száraz babot vagy lencsét szórunk bele. 175 fokon 10 perc alatt elősütjük.

A krémsajtot kikeverjük a cukorral, a tojássárgájával és a citromhéjjal. A fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, majd lazán összeforgatjuk a krémsajtos résszel. Rákanalazzuk a tésztára, közben belenyomkodjuk a málnát is.

A tetejét megszórjuk mandulával és visszatesszük a sütőbe kb 50-60 percre. Ekkor még remeg a teteje, de hűlés közben szépen megszilárdul.

Ha teljesen kihűlt felszeleteljük, megszórjuk porcukorral és málnával díszítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is