Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 10 dkg édes, omlós keksz 5 dkg vaj 1 csomag vaníliás cukor Krémsajtos réteg: 20 dkg mascarpone 2 dl tej (3,5 %-os) 5 dkg porcukor 1 csomag vaníliás cukor 10 g zselatin (por) Málnás réteg: 30 dkg málna 1,5 dl víz 1 csomag vaníliás cukor porcukor őrölt fahéj reszelt narancshéj (el is hagyható) 10 […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2015.07.20.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 10 dkg édes, omlós keksz
  • 5 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor

Krémsajtos réteg:

  • 20 dkg mascarpone
  • 2 dl tej (3,5 %-os)
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 g zselatin (por)

Málnás réteg:

  • 30 dkg málna
  • 1,5 dl víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • porcukor
  • őrölt fahéj
  • reszelt narancshéj (el is hagyható)
  • 10 g zselatin (por)


Elkészítése:

Daráljuk le a kekszet, majd keverjük össze a vaníliás cukorral és a forráspontig hevített vajjal. Ezután kanalazzuk bele a poharakba, majd az ujjainkkal jól nyomkodjuk bele. Tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen. (Közben el lehet készíteni a krémsajtos keveréket.)

Krémsajtos réteg készítése:

A mascarponét keverjük simára a tejjel, a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd melegítsük forráspontig. Közben többször keverjük meg.

Amikor elkezd forrni, vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett adjuk hozzá a porzselatint, és kézi habverővel keverjük simára. Hagyjuk langyosra hűlni.

Vegyük ki a hűtőből a poharakat, majd kanalazzuk a megdermedt kekszes alapra a langyosra hűlt, krémsajtos-zselatinos keveréket.

Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen. (Közben el lehet készíteni a málnás keveréket.)

Málnás réteg készítése:

A málnát tegyük fel főni a vízzel, a vaníliás cukorral, ízlés szerinti mennyiségű porcukorra, fahéjjal, és reszelt narancshéjjal (a narancshéj el is hagyható). Főzzük kb. 5 percig, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele.

Ezután tegyük vissza a málnapépet a tűzre, majd forraljuk fel, de közben kevergessük. Amikor már elkezd forrni, vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett adjuk hozzá a porzselatint, és kézi habverővel keverjük simára. Ezután hagyjuk langyosra hűlni.

Vegyük ki a hűtőből a poharakat, majd a megdermedt krémsajtos rétegre kanalazzuk rá a málnás réteget.
Tegyük vissza újra a hűtőbe, és hagyjuk hogy teljesen megdermedjen.

Közvetlenül a tálalás előtt vegyük csak ki a hűtőből, majd a tetejét díszítsük málnaszemekkel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Nyár Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is