Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Málnás zabaglione recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
Hozzávalók 6 pohárhoz:

  • 40 dkg málna (v. szeder)
  • 15 dkg barna cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 6 db tojássárgája
  • 3 ek édes fehérbor
  • 1 mk őrölt fahéj


Elkészítése:

A málnát (v. szedret) tegyük egy szűrűbe, majd folyóvíz alatt mossuk meg. Ezután alaposan csepegtessük le, majd keverjünk hozzá 5 dkg barna cukrot, egy mokkáskanál őrölt fahéjat, és egy csomag vaníliás cukrot.

A poharak aljába kanalazzunk 1-1 evőkanállal a málnából. A maradék málnát tegyük bele egy szűrőbe, és hagyjuk a levét teljesen lecsepegni.

A tojássárgához adjuk hozzá a maradék cukrot, és vaníliás cukrot, majd robotgéppel keverjük habosra. Ezután keverjük hozzá az édes fehérbort is.

Ezután az edényt a tojásos keverékkel helyezzük vízgőz fölé, majd kézi habverővel keverjük 10-12 perc alatt, sűrű habbá.

Végül a maradék, lecsepegtetett málnával keverjük óvatosan össze a tojáshabot, majd elosztva kanalazzuk a poharakban lévő málnára.

Az elkészült pohárkrémet pedig rögtön tálalhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/malnas-zabaglione/