Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Málnazselés vargabéles muffin recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 dkg cérnametélt
  • 25 dkg túró
  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál tejföl
  • csipet só
  • 1 csomag réteslap
  • 10 dkg olvasztott vaj (kb)

Málnazseléhez

  • 20 dkg málnalekvár
  • 50 ml víz
  • 7 g étkezési zselatin

Elkészítése

A réteslapokat egyenként megkenjük olvasztott vajjal és kb 10*10 cm-es négyzetekre vágjuk. Ezután a muffinforma mélyedéseibe 4-5 db négyzetet teszünk ellentétesen egymásra.

A cérnametéltet enyhén sós vízben kifőzzük, majd alaposan lecsepegtetjük és kihűtjük.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a sóval lágy habbá verjük. A tojássárgákat a cukrokkal kikeverjük, majd hozzáadjuk a túrót, a tejfölt, a citromhéjat és a tésztát. Alaposan összekeverjük, majd hozzáforgatjuk a tojáshabot.

A tölteléket a réteslapok mélyedéseibe töltjük és 180 °C-ra melegített sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük.

A málnazseléhez a lekvárt folyósra melegítjük és egy szitán átpasszírozzuk. Ezután hozzákeverjük a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint és egy folpackkal kibélelt kisebb edénybe öntjük. Ha a zselé megdermedt, tetszőleges kiszúróval kiszaggatjuk.

Kínáláskor a muffinokat porcukorral megszórjuk és a kiszúrt málnazselével díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/malnazseles-vargabeles-muffin/