Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Epres sütik

Sütemény receptek

Mámorító epres szelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tésztához: 20 dkg finomliszt 10 dkg vaj 10 dkg porcukor késhegynyi szódabikarbóna 1 tojás 1 cs vaníliás cukor csipet só 0,5 kg eper 2 evőkanál zsemlemorzsa A piskótához: 4 tojás 4 evőkanál cukor 4 evőkanál liszt csipet só A krémhez: 40 dkg eper 8 dl habtejszín 25 dkg mascarpone 4 csomag vaníliás cukor […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Drága
Erika Meszaros
Beküldte: 2017.05.10.

Elkészítése

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg finomliszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 tojás
  • 1 cs vaníliás cukor
  • csipet só
  • 0,5 kg eper
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa

A piskótához:

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • csipet só

A krémhez:

  • 40 dkg eper
  • 8 dl habtejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 4 csomag vaníliás cukor
  • 10-15 dkg porcukor (ízlés szerint)
  • 1 csomag zselatin


Elkészítése:

Először a tésztát készítjük el.

A lisztet szárazon keverjük össze a szódabikarbónával, majd a többi hozzávalót hozzádva gyúrjunk nyújtható tésztát és 20 percre rakjuk be a hűtőbe pihenni (ha esetleg ragadna a tészta kevés lisztet még adjunk hozzá).

30*20 cm-es tepsibe mérete alapján vágjunk sütőpapírból egy darabot és nyújtsuk ki rajta a tésztát, emeljük a tepsibe, majd több helyen szurkáljuk meg villával.

Közben készítsük el a piskótát.

175 fokra előmelegített sütőben süssük meg félig a tésztát (kb 10 perc), szórjuk meg a zsemlemorzsával és az előzőleg lecsumázott, megmosott epret feldarabolva terítsük rá a tésztára.

A piskótához a tojásokat szétválasztás nélkül a csipet sóval és cukorral verjük duplájára, ez nálam 15 perc volt robotgép segítségével.

Óvatosan keverjük bele a lisztet és öntsük rá az epres tésztára, toljuk vissza a sütőbe és kb 20 perc alatt süssük készre. Teljesen hűstük ki.

A megmosott epret botmixerrel törjük össze. A mascarponét a két fajta cukorral összekeverjük és hozzáadjuk az összeturmixolt eperhez.

Közben a tejszínt kemény habbá verjük és a 4 dl-t óvatosan beledolgozunk az epres krémmel.

A zselatint pici vízben (kb fél dl) csomómentesre keverjük, majd mikróban feloldjuk, kicsit lehűtjük és hozzáadjuk a kész krémhez, végül a kihűlt tésztára kenjük.

A maradék tejszínt egyenletesen simítsuk a kész sütemény tetejére, majd szeletelésig rakjuk hűtőbe.

Ízlés szerint díszíthetjük a tetejét, de lehagyható.

Ha másnap szeleteljük, még finomabb lesz!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tavasz Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Erika Meszaros
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is