Elkészítése
Hozzávalók:
- 16 dkg tönkölybúza liszt, vagy finomliszt
- 10 dkg cukor
- 12 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 7 dkg mogyoró durvára aprítva
- 7 dkg csokicsepp (süthető)
- 4 tojás
- 1 tk só
- 1 citrom reszelt héja
- 0,5 citrom leve
- 0,5 narancs leve
- 20 dkg mandarin
Elkészítése:
A vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a citromhéjat, a citrom és a narancs levét, majd a tojássárgákat egyesével, és jól kikeverjük.
A liszthez adjuk a csokit, a sót és a durvára vágott mogyorót. Hozzáforgatjuk a vajas keverékhez.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztába forgatjuk.
Egy 23 cm átmérőjű piteformát vajjal kikenünk és beleöntjük a tésztát. A tetejét mandaringerezdekkel kirakjuk.
180 fokra előmelegített sütőbe téve kb. 35-40 perc alatt megsütjük.
[box style=”info”]Tetejét porcukorral megszórjuk és néhány szem csokicseppel díszítjük.[/box]

