Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mandula kalapos képviselőfánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 dl víz
  • 20 dkg margarin
  • 4 db tojás
  • 2 db tojássárgája
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 1 csipet cukor

A krémhez

  • 7 dl tej
  • 2 db tojás
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 5 dl habtejszín
  • 5 dl porcukor
  • 10 dkg pörkölt mandula
  • 10 dkg cukor (olvasztott )

Elkészítése

A tészta elkészítéséhez a vizet, cukrot, sót és margarint a tűzhelyen felmelegítjük. Amikor a margarin teljesen elolvadt, és az elegy egyet forrt, hozzáadjuk a lisztet, miközben folyamatosan keverjük, amíg a tészta el nem válik az edény oldalától. Ekkor levesszük a tűzről, és egyenként belekeverjük a tojásokat. Ha a tészta egyneművé vált, habzsákba töltjük, majd sütőpapíros sütőlapra kis rózsákat nyomunk belőle. 180-200 fokos előmelegített sütőben sütjük. Fontos, hogy amíg a tészták nem emelkednek fel, ne nyissuk ki a sütőt, mert a tészta összeeshet. Sütés után a rózsák „kalapját” levágjuk, olvasztott cukorba mártjuk, és pirított mandulával megszórjuk.

A pudingport két tojássárgájával kikeverjük, a cukrot pedig a tejhez adjuk. Amikor a tej felforr, beleöntjük a pudingos keveréket, és addig főzzük, amíg teljesen besűrűsödik. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd a kész pudingba óvatosan beleforgatjuk. A krémet csillagcső segítségével a tésztákba töltjük. A habtejszínt az 5 dkg porcukorral habbá verjük, és a kihűlt pudingos krém tetejére adagoljuk habzsákból. Végül ráhelyezzük a tészták kalapját.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mandula-kalapos-kepviselofank/