Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mandulamag recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 20 dkg finomliszt
  • 12,5 dkg margarin
  • 7,5 dkg darált dió
  • 7,5 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • csipet só

Krém:

  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • mandulaaroma

Elkészítése

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól kidolgozzuk a tésztát.

A formákat vajjal kikenjük a tésztát belenyomkodjuk, majd készre sütjük 180 fokon kb 12-15 perc alatt.

A krémhez a pudingport a cukorral elkeverjük, apránként adagoljuk a tejet és lassú tűzön sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a margarint, mellyel jól kihabosítjuk.

A kihűlt krémbe belekeverjük az aromát és a megsült formákat megtöltjük, majd kettesével összeragasztjuk.

Tálalás előtt gazdagon porcukorral meghintve kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mandulamag-4/