Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mandulamag vagy diócska recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 30 dkg finomliszt
  • 30 dkg vaj (vagy margarin)
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg darált dió
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 tojás

Krém

  • 2 tojás
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • mandulaaroma (zöld dió aroma)

Formákhoz

  • 1 evőkanál vaj (vagy zsír)

Elkészítése

Tészta:

A liszteben elmorzsoljuk a vajat, majd a többi hozzávalót hozzáadva összeállítjuk a tésztát. Ekkor a tészta elég lágy, ha van időnk, csomagoljuk be és 0,5-1 órára tegyük hűtőbe, ha nincs, akkor használhatjuk rögtön, csak nehezebb vele dolgozni.

1 ek zsírt vagy vajat megolvasztunk, majd kikenjük vele a formákat.

Formázás és sütés:

A tésztából csípjünk apró darabokat és nagyon vékonyan béleljük ki vele a formákat. Ne tegyünk bele sok tésztát, különben nem lesz hely a tölteléknek!

A betöltött formákat tepsire tesszük és 180 fokra melegített sütőben 10-15 percig sütjük.

Ha langyosra hűltek, akkor a fomákat egyenként óvatosan a tepsihez ütögetjük és kiszedjük a megsült tésztát. Ekkor a formákat már nem kell újra kikenni zsiradékkal, tölthetjük bele a következő adag tésztát.

Krém:

A cukrot és a tojásokat vízgőz felett elkezdjük összemelegíteni folyamatos keverés mellett. Ha a cukor elolvadt és a tojás kezd a tál szélére kissé rásülni, akkor levesszük a gőzről.

A maradék cukrot jól kihabosítjuk a puha vajjal, majd összekeverjük a kihűlt tojásos masszával és az aromával.

Összeállítás:

A kész krémmel összeragasztunk 2-2 diócskát, majd porcukorral megszórjuk vagy meghempergetjük benne.

Másnapra nagyon jól összepuhul.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mandulamag-vagy-diocska/