Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mandulás koszorú recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 tábla csokoládé
  • 15 dkg darált mandula
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 5 darab tojás
  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor

A tetejére

  • tortabevonó
  • mandula

Elkészítése

A csokoládét lereszeljük vagy felaprítjuk. A vajat a cukorral kikeverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. Hozzáadjuk a darált mandulát és a tojásfehérjéből felvert habot, végül belekeverjük a sütőporos lisztet. A masszát margarinnal kikent, morzsával meghintett formába öntjük, és 175 fokon 1 órán keresztül sütjük (gáztűzhelynél a 2-es fokozaton).

Miután a sütemény kihűlt, olvasztott csokoládéval vonjuk be a tetejét, és héj nélküli mandulával díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mandulas-koszoru/