Elkészítése
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
- 8 dkg porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 15 dkg margarin
- 5 dkg darált mandula
- 1 tojássárgája
A töltéshez:
- baracklekvár
A linzerek bevonásához:
- 10 dkg olvasztott kakaós csokoládé
- 5 dkg fehér csokoládé
- 2 ek mandulaforgács
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd különböző formákkal kiszúrjuk és 180 fokra melegített sütőben, sütőpapírral fedett tepsiben megsütjük.
Amikor kihűltek a linzerek lekvárral összeragasztjuk. A linzer egyik felét mártjuk olvasztott csokoládéba és mandulaforgáccsal díszítjük.
Felét fehér csokival is díszítettem.
