Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mandulás linzer recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 25 dkg vaj
  • 6 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 13 dkg darált mandula
  • 35 dkg finomliszt
  • 6 g sütőpor

A töltéshez

  • 20 dkg lekvár

A szóráshoz

  • porcukor

Elkészítése

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Becsomagoljuk és fél órára a fagyasztóba tesszük.

A lehűtött tésztát két részre osztjuk és lisztezett deszkán 3 mm vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges formával kiszúrjuk. A leeső darabokat újból összegyúrjuk és kiszúrjuk.

180 fokon 5-6 perc alatt teljesen világosra sütjük. Amikor kezd szilárdulni az oldala, de még a teteje puha, ekkor már készen van.

Ne süssük tovább különben kemény lesz!

A kihűlt linzert lekvárral összeragasztjuk és enyhén megszórjuk porcukorral.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mandulas-linzer-3/