Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mandulás, meggyes piskóta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek cukor
  • csipetnyi só
  • 3 evőkanál víz
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 4 evőkanál őrölt mandula
  • 15 dkg magozott meggy
  • 1 evőkanál porcukor


Elkészítése:

A szokásos módon piskótatésztát készítünk: a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral és a vízzel. A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.

A kikavart tojássárgájához hozzáadjuk a sütőporral és az őrölt mandulával összekevert lisztet, majd apránként a kemény tojásfehérje habot is belekeverjük, laza mozdulatokkal, hogy ne törjük össze.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk, majd a meggyszemeket egyenként beleforgatjuk a darált mandulába és szépen belerakjuk a piskótába.

180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 25 percig sütjük.

Kicsit hűlni hagyjuk, majd feldaraboljuk és megszórjuk porcukorral.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mandulas-meggyes-piskota/