Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A mandulatorta egy elegáns és krémes sütemény, amelyben a puha mandulás piskóta és a selymes tejszínes krém alkot tökéletes párost. A tetejére szórt pirított mandula nemcsak ropogós textúrát, hanem finom aromát is ad a tortának. Ünnepi alkalmakra, családi összejövetelekre vagy vendégvárásra is kiváló választás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
beneni
Beküldte: 2013.09.20.

Hozzávalók

Elkészítése

Tészta elkészítése

A tojásfehérjét a 10 dkg cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a darált mandulát. A masszát egy 23 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Ha elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni, majd kettévágjuk.

Krém elkészítése

A tojások sárgáját a 6 dkg cukorral és a főzőtejszínnel lassú tűzön, folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a margarint, és simára keverjük. A krémet teljesen kihűtjük.

A torta alsó lapját megkenjük a krém felével, majd rátesszük a másik lapot, és a tetejét is bevonjuk a maradék krémmel.

Díszítés

A szeletelt mandulát száraz serpenyőben aranyszínűre pirítjuk, majd a torta tetejére szórjuk. Legalább egy éjszakán át hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.

Tipp

A krémet gazdagíthatjuk néhány csepp mandula- vagy rumaromával is, így még intenzívebb ízt kapunk. A szeletelt mandula mellé díszítésként reszelt csokoládét is szórhatunk a tetejére.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
beneni
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is