Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mandulatorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 db tojás
  • 25 dkg darált mandula
  • 5 dkg szeletelt mandula
  • 16 dkg cukor (10+6 dkg )
  • 2 dl főzőtejszín
  • 25 dkg margarin

Elkészítése

Tészta elkészítése

A tojásfehérjét a 10 dkg cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a darált mandulát. A masszát egy 23 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Ha elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni, majd kettévágjuk.

Krém elkészítése

A tojások sárgáját a 6 dkg cukorral és a főzőtejszínnel lassú tűzön, folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a margarint, és simára keverjük. A krémet teljesen kihűtjük.

A torta alsó lapját megkenjük a krém felével, majd rátesszük a másik lapot, és a tetejét is bevonjuk a maradék krémmel.

Díszítés

A szeletelt mandulát száraz serpenyőben aranyszínűre pirítjuk, majd a torta tetejére szórjuk. Legalább egy éjszakán át hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.

Tipp

A krémet gazdagíthatjuk néhány csepp mandula- vagy rumaromával is, így még intenzívebb ízt kapunk. A szeletelt mandula mellé díszítésként reszelt csokoládét is szórhatunk a tetejére.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mandulatorta-2/