Tészta elkészítése
A tojásfehérjét a 10 dkg cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a darált mandulát. A masszát egy 23 cm-es, sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Ha elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni, majd kettévágjuk.
Krém elkészítése
A tojások sárgáját a 6 dkg cukorral és a főzőtejszínnel lassú tűzön, folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a margarint, és simára keverjük. A krémet teljesen kihűtjük.
A torta alsó lapját megkenjük a krém felével, majd rátesszük a másik lapot, és a tetejét is bevonjuk a maradék krémmel.
Díszítés
A szeletelt mandulát száraz serpenyőben aranyszínűre pirítjuk, majd a torta tetejére szórjuk. Legalább egy éjszakán át hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
Tipp
A krémet gazdagíthatjuk néhány csepp mandula- vagy rumaromával is, így még intenzívebb ízt kapunk. A szeletelt mandula mellé díszítésként reszelt csokoládét is szórhatunk a tetejére.