Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mandulavirág recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 250 g finomliszt
  • 1 tojássárgája
  • 60 g vaj
  • 10 g vaníliás porcukor
  • 1 teáskanál porcukor
  • 0,5 dl állati tejszín (30 %-os)

Kakaós marcipán

  • 270 g darált mandula
  • 150 g porcukor
  • 30 g olvasztott vaj vagy margarin
  • 1 tojásfehérje vagy amennyit felvesz a tészta
  • 30 g cukrozatlan kakaópor

Elkészítése

Tészta:

Egy tálban keverjük össze a omlós tészta hozzávalóit, a tejszín kivételével.

Ezután fokozatosan adjuk hozzá a folyékony tejszínt, CSAK ANNYIT, amennyi egy puha, szaggatható és nem ragadós tészta előállításához szükséges.

Tekerjük a tésztát fóliába és tegyük a hűtőbe amíg elkészül a kakaós marcipán.

Kakaós marcipán:

Egy tálban keverjük össze az összes marcipán hozzávalóit, kivéve a tojásfehérjét, amelyet apránként kell hozzáadni, amíg szilárdabb, de könnyen formázható tésztát nem kapunk.

Mindkét tésztát nyújtsuk ki. A barna tészta 2x olyan vastag legyen, mint a sárga. Nekem kb 4 mm a sárga és 8 mm a kakaós.

A sárga tésztát szaggatjuk először. Egyet szaggatunk és azt nem nyomjuk ki a formából hanem rászaggatjuk a barnát utána ismét sárgát. A három egymáson lévő kiszaggatott tésztát egyszerre nyomjuk ki a formából, melynek tetejét a domború forma megmintázza.

165 fokon 15 percig sütjük. Hiába vastag a tészta hamar sül. Ha pici színt kap a sárga tészta széle, akkor jó.

Pici korongokat sütöttem a tetejére a maradék barna tésztából. Kisülve lekvárral ráragasztottam, de csokit is lehet rá csorgatni.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/mandulavirag/