Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Manhattan rolád recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 6 tojás
  • 120 g cukor
  • 80 g finomliszt
  • 40 g kakaópor
  • 2 evőkanál víz
  • csipet só

Krémhez

  • 200 g fehér csokoládé
  • 250 g mascarpone
  • 2 citrom héja

Díszítéshez

  • 50 g tejszín
  • 50 g étcsokoládé

Elkészítése

A sütőt alsó-felső sütésen, 180 fokra bemelegítjük.

A tojásokat egy csipet sóval elkezdjük kihabosítani. Amikor már habzik, akkor hozzáadjuk a cukrot és kb 10 perc alatt felverjük (a térfogata ekkorra kb 3-szorosára nő). Hozzáadjuk a vizet is és ezzel is elkeverjük alaposan.

Hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport, majd egy spatulával vagy habverővel óvatosan, körkörös mozdulatokkal beledolgozzuk a tojásos masszába.

A kész piskótamasszát egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe (44*38 cm) simítjuk és kb 15-20 perc alatt megsütjük. Még melegen feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.

A krémhez a csokit felolvasztjuk. A mascarponét a citrom héjával jól kikeverjük, majd a csokit is hozzáadva alaposan összedolgozzuk. Ha kicsit pikánsabban szeretnénk, akkor kevés citromlevet is adhatunk hozzá.

A kihűlt piskótát kitekerjük, majd rákenjük a krém 2/3-át és újra feltekerjük jó szorosan. A maradék krémmel bevonjuk kívülről a roládot.

Ha szeretnénk, akkor csokival is díszíthetjük. Ehhez a tejszínt és a csokit összeolvasztjuk, majd ízlés szerint lecsorgatjuk vele a sütit.

Hűvös helyre tesszük addig, amíg a krém és a díszítés meg nem dermed, majd szeletekre vágva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/manhattan-rolad/