Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Marcipán kenyérke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 20 dkg nyers marcipán (puha állagú)
  • 7 dkg őrölt dió
  • 6 dkg kristálycukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 15 dkg liszt
  • 1/2 dl rum
  • 1 tojássárgája
  • csipet só
  • késhegynyi őrölt fahéj

Díszítéshez

  • kevés jégcukor


Elkészítése:

Összedolgozzuk a marcipánt a hozzávalókból, és 1 órát a hűtőben pihentetjük. Lisztes kézzel 32 db kenyérkét formázok belőle, kb. 4 cm-eseket. Vizes késpengével kis barázdákat vágok rajtuk, ezekbe illesztek 1-1 kis jégcukrot.

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom őket, és előmelegített sütőben, 180 fokon 10 perc alatt készre sütöm. Vigyázat, nem szabad túlsütni. Hagyjuk kihűlni, jól záródó fémdobozban sokáig eltartható.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/marcipan-kenyerke/