Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Marcipánkrémes cseppek recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

HozzávalókTészta

  • 20 dkg vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 23 dkg finomliszt
  • 4 tojássárgája

Töltelék

  • 120 g marcipán
  • 20 dkg vaj
  • 4 cl rumaroma

Díszítés

  • 80 g étcsokoládé

Elkészítése

Tészta:

A vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a tojások sárgáját, végül a lisztet. Az egészet homogén masszává dolgozzuk.

A masszát habzsákba töltjük, aminek a végére lyukat vágunk és 3-4 cm átmérőjű korongokat nyomunk a sütőpapíros tepsibe.

180 fokos sütőben kb 10-12 perc alatt világosra sütjük. Akkor jó, ha a talpa kezd színesedni, de a teteje még világos.

Krém:

A puha vajat kihabosítjuk, majd belekeverjük a lereszelt marcipánt és a rumaromát.

Összeállítás:

Az elkészített krémmel 2-2 kisütött tésztát összeragasztunk.

A csokit feolvasztjuk, majd az összeragasztott korongok egyik felét belemártjuk. Amíg megdermed rácsra vagy sütőpapírra tesszük. Száradás előtt díszítőcukrokat szórhatunk rá.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/marcipankremes-cseppek/