Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Almás sütik

Sütemény receptek

Marcipános-almás pite

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg finomliszt 20 dkg cukor 25 dkg margarin 2 tojás 1 csomag sütőpor csipet só 1 citrom leve 1 citrom reszelt héja 5 ml vanília aroma 1 dl tejföl A töltelékhez: 1,5 kg alma 20 dkg marcipán 1 csillagánizs őrölve 1 kávéskanál fahéj 1 kávéskanál zöld kardamom őrölve 4 ek cukor 1 citrom reszelt […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kalla58
Beküldte: 2015.02.23.

Elkészítése

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 1 citrom leve
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 ml vanília aroma
  • 1 dl tejföl

A töltelékhez:

  • 1,5 kg alma
  • 20 dkg marcipán
  • 1 csillagánizs őrölve
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 kávéskanál zöld kardamom őrölve
  • 4 ek cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg szeder öntet

A tetejére:

  • 20 dkg csokoládé
  • 3 ek napraforgó olaj
  • 2 dkg fenyőmag


Elkészítése:

A tészta hozzávalóit begyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük másnapig. Másnap a tésztát megfelezzük és az egyik lapot lisztezett deszák kinyújtjuk és 24*30 cm-es tepsi méretére és beletesszük, majd villával megszurkáljuk.

Az almát meghámozzuk, lereszeljük és citromlével megöntözzük és állni hgayjuk, majd kissé kinyomkodjuk, összekeverjük a cukorral és a fűszerekkel.

A marcipánt apróra csipkedjük vagy ha keményebb, akkor lereszeljük és elterítjük a tésztán, majd elsimítjuk rajta a kinyomkodott almát, majd megöntözzük a szeder öntettel.

A maradék tésztát is kinyútjuk, majd befedjük vele a süteményt és kissé rányomkodjuk, majd villával megszurkáljuk.

180 fokra előmelegített sütőben kb 35 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt csokival (a csokit összeolvasztjuk az olajjal) bevonjuk, megszórjuk fenyőmaggal, majd dermedés után, szeletekre vágva tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is