Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 10 dkg marcipán 22 dkg puha vaj 9 dkg porcukor 2 csomag vaníliás cukor csipetnyi só 1 citrom 1 tojásfehérje 27 dkg liszt Továbbá: 15 dkg mogyorókrém Díszítéshez: 10 dkg csokoládé 1 ek étolaj Elkészítése: A sütőt melegítsük elő 170 fokra. A marcipánt reszeljük le kis lyukú reszelőn, majd a vajjal, a csipet sóval […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2016.01.20.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 10 dkg marcipán
  • 22 dkg puha vaj
  • 9 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • csipetnyi só
  • 1 citrom
  • 1 tojásfehérje
  • 27 dkg liszt

Továbbá:

  • 15 dkg mogyorókrém

Díszítéshez:

  • 10 dkg csokoládé
  • 1 ek étolaj


Elkészítése:

A sütőt melegítsük elő 170 fokra.

A marcipánt reszeljük le kis lyukú reszelőn, majd a vajjal, a csipet sóval ,a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a porcukorral keverjük habosra (kb. 15 perc).
Adjuk hozzá a tojásfehérjét, ezzel is keverjük jól el, majd fakanállal forgassuk bele a lisztet.

A kész tésztát töltsük csillagcsöves véggel ellátott habzsákba, és sütőpapírral bélelt tepsire egymástól kicsit távolabb nyomjuk ki a tésztát. Kedvünk szerint bármilyen alakzatot nyomhatunk.

A már meleg sütőbe tolva kb. 12 perc alatt szép világosra sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni. Kettesével összeragasztjuk mogyorókrémmel.

A csokoládét olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, és ezzel díszítjük a kisült és kihűlt kekszeket.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is