Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Marcipános csók recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 10 dkg marcipán
  • 22 dkg puha vaj
  • 9 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • csipetnyi só
  • 1 citrom
  • 1 tojásfehérje
  • 27 dkg liszt

Továbbá:

  • 15 dkg mogyorókrém

Díszítéshez:

  • 10 dkg csokoládé
  • 1 ek étolaj


Elkészítése:

A sütőt melegítsük elő 170 fokra.

A marcipánt reszeljük le kis lyukú reszelőn, majd a vajjal, a csipet sóval ,a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és a porcukorral keverjük habosra (kb. 15 perc).
Adjuk hozzá a tojásfehérjét, ezzel is keverjük jól el, majd fakanállal forgassuk bele a lisztet.

A kész tésztát töltsük csillagcsöves véggel ellátott habzsákba, és sütőpapírral bélelt tepsire egymástól kicsit távolabb nyomjuk ki a tésztát. Kedvünk szerint bármilyen alakzatot nyomhatunk.

A már meleg sütőbe tolva kb. 12 perc alatt szép világosra sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni. Kettesével összeragasztjuk mogyorókrémmel.

A csokoládét olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, és ezzel díszítjük a kisült és kihűlt kekszeket.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/marcipanos-csok/