Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Marcipános-diós kifli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag friss bejgli tészta
  • 5 dkg marcipán
  • 10 dkg darált dió
  • 2 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 dl tej
  • 1 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 2 teáskanál rumaroma

Kenéshez

  • 1 evőkanál hideg tej

Elkészítése

A tésztát felhasználás előtt legalább fél órával vegyük ki a hűtőből.

A marcipánt reszeljük le, adjuk hozzá a tojásfehérjét, majd robotgéppel keverjük simára.

Ezután adjuk hozzá a darált diót, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a rumaromát, a lekvárt és egy evőkanál tejet, majd keverjük össze (ha szükséges, akkor adjunk hozzá még egy evőkanál tejet).

A tésztát tekerjük ki a papírból, majd egy 6 cm-es pogácsaszaggatóval szúrjuk ki a tésztakorongokat. A leeső tésztát gyúrjuk össze, nyújtsuk ki és szintén szúrjuk ki a szaggatóval.

Ezután minden tésztakorongra tegyünk egy kiskanálnyi tölteléket úgy, hogy a széleit szabadon hagyjuk, majd hajtsuk félbe és a széleit alaposan nyomkodjuk össze.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a megtöltött kifliket.

A tojássárgához adjuk hozzá a hideg tejet, majd villával keverjük alaposan össze.

Ezután a tepsiben lévő kiflik tetejét egyenletesen kenjük le a tojássárgás tejjel.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 17-20 perc alatt süssük készre.

A sütőből kivéve a kifliket hagyjuk pár percig a tepsiben, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki teljesen.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/marcipanos-dios-kifli/