Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 5 dkg marcipán
- 2 db tojássárgája
A habhoz:
- 10 dkg kókuszreszelék
- 4 evőkanál porcukor
- 2 db tojásfehérje
A díszítéshez:
- 3 dkg olvasztott csokoládé
Töltéshez:
- 10 dkg meggylekvár
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzákeverjük a cukrot. Bele reszeljük a a marcipánt, hozzáadunk 2 tojássárgáját, majd összegyúrjuk.
Gyúródeszkán kinyújtjuk 2-3 mm vékonyra, majd tetszőleges kiszúróformával kiszúrjuk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket. Ebből a kókuszos habból apró halmokat teszünk a tésztára, majd 180 fokos sütőben világosra sütjük.
Két darabot gyümölcsízzel összeragasztunk, de anélkül is finom.
Ízlés szerint olvasztott csokival díszíthetjük.