Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Marcipános linzer recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja

A töltéshez

  • 25 dkg marcipán
  • baracklekvár

Díszítéshez

  • olvasztott étcsokoládé

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.

A jól lehűtött tésztát kb 2 mm vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges méretű korongokat szúrunk ki belőle.

A korongokat sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk, majd 170 fokon 6-7 perc alatt megsütjük, végül kihűtjük.

A marcipánt porcukros deszkán kinyújtjuk 2 mm vastagra, majd akkor köröket szúrunk ki belőle, amekkora linzereket sütöttünk.

Egy-egy linzert megkenünk kevés lekvárral, majd az egyikre teszünk egy marcipán lapot és befedjük a másik linzerrel úgy, hogy a lekváros fele kerüljön a linzerre.

Ízlés szerint olvasztott csokiba márthatjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/marcipanos-linzer/