Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Marcipános szaloncukor különlegesség recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg darált mandula
  • 15 dkg porcukor
  • 20 dkg csokoládé (lehetőleg jó magas, 50% feletti kakaótartalommal)
  • pár csepp mandulaaroma
  • víz

Elkészítése

Vízgőz fölött a csokoládét megolvasztjuk. 20 deka darált mandulát összekeverünk 15 dkg porcukorral. Tehetünk bele pár csepp mandulaaromát. Evőkanállal lassan vizet adagolunk hozzá, hogy gyúrható masszát kapunk. Óvatosan a vízzel, hogy a massza jó kemény maradhasson. Ha túlfolyós keményíthetjük darált keksszel vagy darált dióval. Ízesítjük a fahéjjal/gyömbérrel vagy lime levével és kókuszreszelékkel. A masszából golyókat formázunk, és bevonjuk őket az olvasztott csokival. Ügyesebbek csinálhatják villával vagy fogpiszkálóra felszúrva, a kezdők egyszerűen kiskanállal kenjék el a masszán a csokit.

Hűtés után csomagolható.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/marcipanos-szaloncukor-kulonlegesseg/