Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Marcipános-szilvás korongok recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 csomag leveles tészta
  • 13 darab szilva
  • 5 dkg marcipán
  • 2 evőkanál szilvalekvár
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál porcukor
  • 0,5 kávéskanál fahéj
  • 2 teáskanál rumaroma
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál tej

Elkészítése

A szilvát vágjuk félbe, távolítsuk el a magját és tegyük félre.

A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a szilvalekvárt, az őrölt fahéjat, a rumaromát és egy nagyobb lyukú reszelőn, reszeljük hozzá a marcipánt, majd keverjük alaposan össze.

A leveles tésztát tekerjük ki a papírral együtt, majd az egyikből szúrjunk ki kb 7 cm-es korongokat és tegyünk rá egy-egy kiskanál marcipános masszát és egy félbevágott szilvát.

A tojássárgáját keverjük össze a tejjel, majd a szabadon maradt tészta szélét kenjük le vékonyan.

A másik tésztát is tekerjük ki és szúrjunk ki kb 11 cm-es korongokat, majd helyezzük a szilvára és a széleket nyomkodjuk alaposan össze, hogy sütés közben ne nyíljon majd szét (én villával nyomkodtam le a tésztát, hogy kellően összeragadjon).

Ezután helyezzük az elkészült korongokat egymástól kicsit távolabb egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd kenjük le a maradék tejes tojássárgával.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd 200 fokos sütőben süssük kb 30 perc alatt szép pirosra, ropogósra.

A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kihűlni.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/marcipanos-szilvas-korongok/