Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Szilvás sütik

Marcipános-szilvás pite

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos keverjük hozzá a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojást és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát (ha túl száraz lenne, akkor szükség esetén adhatunk hozzá 1-2 ek hideg vizet). Ezután lisztezett sütőpapíron […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2020.12.07.

Tésztához

Töltelékhez

Édes morzsához

Elkészítése

A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat és kezdjük el összemorzsolni.

Amikor már kellően morzsalékos keverjük hozzá a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojást és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát (ha túl száraz lenne, akkor szükség esetén adhatunk hozzá 1-2 ek hideg vizet).

Ezután lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki, béleljük ki vele a piteformát, majd tegyük be a hűtőbe kb 30 percre, hogy kellően lehűljön.

A szilvát vágjuk félbe, távolítsuk el a magot, szórjuk meg a vaníliás cukorral és az őrölt fahéjjal, majd keverjük össze.

A piteformát vegyük ki a hűtőből, majd egy nagyobb lyukú reszelőn, reszeljük a tésztára a marcipánt.

Ezután rakjuk ki a felezett és ízesített szilvával, majd szórjuk meg az édes morzsával.

A lisztet keverjük össze a zabpehellyel, a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a puha vajat és gyors mozdulatokkal morzsoljuk össze úgy, hogy darabos maradjon.

Ezután az édes morzsát szórjuk a szilva tetejére.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 45-50 perc alatt süssük szép aranybarnára.

A sütőből kivéve a formában hagyjuk kihűlni (nekem kivehető aljú a piteformám, így pár perc után átteszem egy rácsra és úgy hűtöm ki a pitét).

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is